<$BlogRSDURL$>

Tuesday, May 10, 2005

Auditorion penkkirivi täyttyy tummapukuisista miehistä. Kaikilla on semmoinen ylireipas terveterve -meininki päällä.

Ensimmäinen puhuja kertoo mielenkiintoisesta aiheesta, josta hänellä ei kuitenkaan ole lupa puhua kuin pintapuolisesti.

Vieruspenkillä oleva johtajannäköinen kirjaa muistiinpanoja. Voi jumalauta. Ehkä nämä itsestäänselvyydet eivät todellakaan ole itsestäänselvyyksiä ihan kaikille.

Jotta puhujat erottuisivat toisistaan, käyn mielessäni ajatusleikkiä. Arvioin luennoitsijan kehoa ja olemusta. Teen henkilön ulkonäön mukaan päätelmän siitä, miten hän käyttää vapaa-aikansa. Keksin, että aamun toinen myyntimies rakentaa piha-aitaa jossain Espoon omakotitaloalueella. Nikkaroidessaan hänellä on harmaisiin verryttelyhousuihin survottu vihreä teepaita. Työ tekee sen rinnukseen pyöreän hikiläntin. Eipä näytä pukumies enää vakuuttavalta.

Seuraava puhuja on nainen. Ilahduttavaa. Naisia ei ole paljoa. Kyseinen on nuorehko, tyylikäs mustissaan, mutta omaa hieman metallisen sävyn äänessään. Hän käy varmaan joka ilta jumpassa ja sauvakävelee sunnuntaisin. Vaikka hän urheilee paljon, ei hän silti ole tyytyväinen takapuolensa muotoon. Luin jostain, että yhdeksänkymmentä prosenttia naisista ei ole tyytyväinen takamukseensa. Jos miehet saisivat arvostella katukuvassa naisten takapuolia, olisi tulos ihan toisenlainen.

Kesken mietinnän havahdun. Hän sanoi sanan "penetraatio" jo toisen kerran. Mobiilipenetraatio. Siinä se taas tuli, nyt jo kolmannen kerran. Huvittaa.

Se on Nurmelallakin kevät.

Tuesday, May 03, 2005

"Meihän pihää puhua lomista!"

Salmi puuskuttaa konsonantit sekoittaen. Se on juuri saanut tahtonsa läpi jossain sopimusasiassa. On kyykyttänyt johtajat, eikä mikään loista Salmen silmistä ja lisää h-kirjainta puheeseen niin kuin erävoitto työpalaverissa tai tuore Elannon lihapiirakka.

Kesälle on luvassa iso työkeikka. Pitäisi purkaa laitteita, siirtää ne tilapäisesti toiseen tilaan, jonka jälkeen palauttaa ne alkuperäiseen paikkaan. Yksinkertaista? Salmen mielestä ei.

Ongelma on siinä, ettei Salmi ole vahtimassa työn valmistumista. Salmi on lomalla. Minä olen silloin töissä, mutta en kuulemma osaa.

"Siinä on helvehisti piuhaa. Tosi vaiheeta."

Koetan selittää Salmelle, että aion merkitä jokaikisen piuhan erikseen, niin virheitä ei satu. Että osaan kyllä, kun huolella teen.

Salmi mulkaisee minua huokaisten, sillä on taas se ilme, jolla se yrittää kertoa että "minä osaan, sinä et". Sen tukka on ohentunut ja harmaantunut, silmien renkaat syventyneet. Sitten se sanoo, että hankkii minulle ulkopuolista apua.

Ulkopuolista apua?

Kun Salmen omat alaiset pyytävät lisää työvoimaa, eivät he sitä saa. Kun minä kerron, että osaan tehdä jonkun homman itseksenikin, hankkii Salmi väkisin lisäapua.

Salmi on se, joka ulkopuolista apua tarvitsisi. Todellista ammattiauttajaa.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Site Meter